Pozovite nas na: +381 11 4506799

Vreme je da se probudite. Ne propustite prolećnu ponudu za posao

Broj popunjenih radnih mesta je i u prvom kvartalu ove godine bio za oko četvrtinu veći nego u prethodnoj 2021. Pri tome i dalje ima više slobodnih mesta nego aktivnih kandidata. Drugim rečima, obilje ponuda za posao podstiče njihovo istraživanje, ali i njihovu eksploataciju. Pronađite novi bolji posao i izađite iz letargičnog sna zime koja se završava.

Zbog pandemije, kompanije su često ograničavale rad kancelarija, pa su nam životi pomalo ličili na zimovanje polarnog medveda. Sudeći po vremenu, zima još nije rekla poslednju reč, međutim, sunce je već češći pratilac i demontažom antipandemijskih mera sve oživljava. Možda čak i naša želja da konačno počnemo da radimo ono što bismo želeli.

Ostati gde si ili je vreme za promenu?

Istina je da imanje izvesnog, kako kažu, danas ima svoju težinu. Svedoci smo raznih neočekivanih događaja. Ali možda baš zato ne treba da se zadovoljimo bilo čim. Posebno u poziciji u kojoj ne koristimo svoje sposobnosti kako bismo želeli ili gde i dalje radimo isti rutinski posao iznova i iznova. „Da, nervira me“, mogli biste reći. „Ali pronalaženje posla je dugotrajan, prilično izazovan proces, sa neizvesnim ishodom“, mislite uvek isto.

Istina je da pronalaženje savršenog posla nije nešto što će se dogoditi samo od sebe, za nekoliko minuta. Ali takođe je tačno da postoje nepotrebno strašne ideje o tome. Pored toga, Idem na posao, će biti vaš vodič, koji će vam pružiti različite ponude ili ćete naći neiscrpnu količinu saveta. Niste napisali biografiju u poslednjih deset godina i ne znate kako da to uradite? Na našem serveru ćete naći mnogo ideja kako da postupite kada pišete CV. To nije nuklearna nauka i kao i sve može se naučiti.

Intervju kao stomatolog?

Ili možda ne znate šta da kažete na intervjuu? Ne možete da zamislite kako to ide, a u vašoj glavi intervju izgleda kao bockanje, kao poseta zubaru? Strah ima velike oči. U velikoj većini slučajeva to je preterano. Relativno je lako pripremiti se za intervju, ako sednete sa ljudima iz kompanije, to je obično prilično prijatan susret, kojeg ćete se rado sećati. A ako nije, ne treba da se kajete, očigledno nije bilo uzalud. Možete uvek da doprete do drugih kompanija.

Još uvek postoji ogroman broj ponuda, dok je aktivnih kandidata manje. Glad za kompanijama počela je u jesen prošle godine i nastavlja se u novoj godini. Stručnjaci kao što su IT profesionalci, iskusni prodavci, trgovci ili finansijski stručnjaci mogu da biraju, ali ne samo oni.

 

 

 

 

 

  • Podelite ovu objavu

Leave a Comment